Bed and box är en bekväm lösning

Hur vore det att åka till Dalarna och njuta av naturen tillsammans med din häst? Det kanske låter konstigt, men faktum är att Nyhammars Herrgård erbjuder så kallad bed and box. Bed and breakfast är ett begrepp vi är vana vid att höra, men vad innebär egentligen bed and box? Det ska du snart få reda på om du läser vidare. Att ta med hästen på resan är faktiskt en mycket god idé. Tänk att få ta härliga ridturer i nya vackra omgivningar. Ibland blir man ju ärligt talat ganska trött på sin hemmiljö, då är den här lösningen helt perfekt.

Bed and box – vad innebär det?

Bed and box innebär helt enkelt att det finns möjlighet att hyra både ett rum för dig och en box för din häst på ett vandrarhem, bed and breakfast eller hotell. Det är en spännande möjlighet när du vill utforska nya platser tillsammans med din häst, men också en praktisk lösning när ni tillsammans ska delta i kurser eller tävlingar som ligger långt hemifrån. Om du använder dig av detta alternativ slipper du i panik leta stallplats där din häst kan stå över natten eller skynda dig hem efter en krävande tävling. På Nyhammars Herrgård får du dessutom njuta av vackra omgivningar när du använder dig av denna hyreslösning.

Men hur fungerar då denna typ av hästhotell? Det är inte svårare än att hyra ett vanligt rum egentligen utan innebär bara att även din häst får en sovplats i form av en box. Ofta ingår även hö och halm i hyran samt möjlighet att vistas i hage. Fodret till hästen kan du dock behöva ta med själv beroende på om den äter specialkost eller inte. Om du valt att hyra bed and box på Nyhammars Herrgård äter du själv naturligtvis din mat i det mysiga herrgårdscaféet. Där finns också en liten inredningsbutik som du kan botanisera i medan din häst tar en välförtjänt vilopaus i hagen eller boxen.

Viktigt när du reser med häst

Om du tycker att hela konceptet bed and box låter mysigt men saknar den viktigaste komponenten, nämligen en häst, är inte heller det någon fara. På Nyhammars herrgård finns möjlighet att låna en häst. På så sätt kan du utforska de natursköna omgivningarna från hästryggen. För dig som har en egen häst och vill göra en tur till Dalarna tillsammans med den finns dock några viktiga saker att tänka på. Det är till exempel inte lämpligt att ta med sig en häst som är ovan att transporteras i hästtransport på en längre resa utan förberedelser. Ta hellre kortare träningsturer innan ni ger er iväg på semester tillsammans.

Innan ni ger er iväg för att bo på bed and box är det också viktigt att se över transporten. Hur det ska gå till när man transporterar en häst är reglerat i djurskyddslagen. I den står det att en hästtransport måste vara lämplig för ändamålet, det vill säga, den måste passa för att frakta en häst i. Transporten måste också ha gula skyltar med svart text, dessa gör att andra bilister kan se att du fraktar ett levande djur. Sist men inte minst är det viktigt att veta att du inte får frakta hästen längre än i åtta timmar.

Ta semester med din häst

Oavsett om du bara vill uppleva nya omgivningar med din häst, eller om ni ska delta i någon spännande tävling eller kurs, så är bed and box ett praktiskt alternativ. Om du väljer att hyra bed and box på Nyhammars Herrgård finns det dessutom goda möjligheter att njuta av vacker natur tillsammans med din häst. Miljöombyte kan göra mycket för motivationen för er båda. Att som den mänskliga halvan av duon få bo i ett mysigt rum och äta god mat är heller inte så dumt. För den som väljer att boka denna spännande lösning på Nyhammars Herrgård kommer resan garanterat att bli lyckad. I de vackra omgivningarna finns många mysiga småvägar att rida på.