Nyhammars herrgård är en klassiskt svenskt bruksgård, från den tid då patroner kunde bygga upp mindre samhällen kring någon fyndighet som påträffades. Även om den ekonomiska epoken har gått ur tiden, har vi idag stor glädje av dess efterlämningar. Runt om i Sverige har vi idag fantastiska gamla bruksmiljöer. Nyhammars herrgård är en av dem. Här finns massor av naturnära aktiviteter och stora möjligheter till vilsam avkoppling. För dig som är intresserad av svensk industrihistoria finns en vacker bruksmiljö, som än idag har liv i sig, att utforska och studera. Om du vill ha lite mer actionfyllda aktiviteter kan du i närområdet hitta äventyr som forsränning, klättring och vandring i vacker Dalanatur. Även den entusiastiske golfaren kommer att kunna roa sig, med flertalet golfbanor inom bekvämt avstånd.

Aktiviteter på semestern kan vara väldigt varierade

En semester behöver inte vara antingen vilsam eller fartfylld. Varför inte både och? Kring Nyhammars herrgård finns ypperliga möjligheter att varva spännande utflykter och aktiviteter med vila och stillsam ro. Forsränning är en av många populära och lite mer fartfyllda aktiviteter du kan uppleva här kring Nyhammars herrgård. Forsränningen är en spännande sport som har sitt ursprung i gamla tiders timmerflottning. Som du säkert känner till transporterade man förr gärna timmer på de floder, älvar och forsar som fanns tillgängliga. Timmerflottare följde enorma grupper timmerstockar på denna färd, för att se till att stockningar inte inträffade på vägen. Att hoppa runt på dessa flytande, rullande trädstammar var ett farligt företag, som man än idag kan tävla i. Den moderna forsränningen är betydligt säkrare, och sker i stabila båtar.

Idag ränner vi längs forsar med allehanda säkerhetsutrustning, som flytvästar och hjälmar. Visst finns det risk för att bli våt, men med en seriös och erfaren guide finns ingen anledning till oro. Med Dalarnas många vattendrag, är naturligtvis vattenbaserade aktiviteter naturliga val på semestern. Fiske finns det goda möjligheter till kring Nyhammars herrgård, och knappast behöver man påminna om vilka fantastiska möjligheter som Dalarna bjuder på i detta avseende. I närområdet finns många vattendrag som erbjuder flertalet olika fiskarter, ibland mellan sex och tolv arter i samma sjö. Så här finns goda möjligheter för såväl den loje metaren som den drivne flugfiskaren. Vi välkomnar dig att uppleva Dalarnas fantastiska vattendrag.

En lugn semester måste inte vara inaktiv

Med lite fantasi kan man lätt hitta vilsamma aktiviteter, som inte innebär stillasittande. För att aktivera sig under lugna omständigheter väljer många att ge sig ut på golfbanan. I närheten av Nyhammars herrgård finns många golfbanor inom korta körsträckor. Det finns till och med uppskattade minigolfbanor för dig som vill fokusera på puttandet. Inom ett par mil från herrgården finns en handfull golfbanor som rankas högt av spelare. Att få avnjuta en eller flera golfrundor i dessa natursköna miljöer är verkligen något som kan ladda batterierna. Dalarnas vackra natur är i sig en lisa för själen att vistas i, och att kunna kombinera det med favoritsporten gör ju upplevelsen så mycket helare.

För dig som vill fokusera din lediga tid på vila och ro är Nyhammars herrgård och dess sköna miljö ett fantastiskt alternativ. Att ta in den vackra bruksmiljön på vårt café eller på en promenad, är aktiviteter så goda som några. Att bara vistas i vacker men ordnad naturmiljö som den du hittar på en bruksort med anor, är en verklig lindring för den stressade själen. Med prunkande grönska i överflöd omges du av den mest rogivande färg människan vet. Lägg därtill saker som fågellivet, tystnaden och alla dessa gröna dofter, så har du en riktig dunderkur mot jäkt och utbrändhet. Kring Nyhammars herrgård kan du uppleva ett smakprov av ett enklare och lugnare liv från förr, när bruk som dessa fortfarande etablerades, och människans vardag bestod av aktiviteter i samklang med naturen.

Ett utbud med något för alla

Golf är en av många uppskattade aktiviteter

Trakterna kring Nyhammars herrgård bjuder alltså på aktiviteter för alla som kan tänka sig att tillbringa lite tid i en av Sveriges mest natursköna miljöer. Dalarna har varit vida omtalat för sitt friluftsliv bland generationer av entusiaster, och här finns stora områden av förhållandevis orörd natur. Detta kombinerat med möjligheter till mer moderna aktiviteter som golf och forsränning, gör Nyhammars herrgård till ett givet resmål. Med flertalet välrankande golfbanor inom ett par mil är Nyhammars herrgård en utmärkt utgångspunkt för dig som är hängiven golfare. Mellan rundorna erbjuder bruksmiljön en perfekt vila, inför nästa sänkning av ditt handikapp.

Aktiviteter finns i överflöd också för den mer actionsugne besökaren. Forsränningen har på senare år etablerat sig som ett riktigt populärt semesteräventyr, och här i Dalarna råder det knappast brist på vattendrag. Med ett stort utbud av erfarna guider kan såväl nybörjare som erfarna forsrännare ta sig an en lämplig fors. Därtill väntar vandring och andra fantastiska naturupplevelser runt varje hörn.